Schrijver+en+Brugman+leveren+kampioenen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Schrijver en Brugman leveren kampioenen

VOF Schrijver met Classic-telg Sabina 26 en Marcel Brugman uit Loenen met Shottle-dochter Truus leverden zaterdag de algemeen kampioenen bij respectievelijk zwartbont en roodbont in Apeldoorn.

Truus won eveneens in de middenklasse zwartbont, waar ze D.O.W. Hennie 101, eveneens een Shottle-telg, van Wilco van der Waaij uit Vaassen voor bleef.

Bij de zwartbonte vaarzen was er met Charity 2 (V. Lauthoriy) eveneens het kampioenschap voor Brugman. Hier leverde Schrijver met Desty-telg Sabina 52 de reservekampioen.

Maatschap De Bruin-Kloosterboer leverde de kampioen oudere zwarbonten met Goldstar-dochter Tinie 96 van de Weerd. Ingedomb-telg Janine van Vof Oolman-Van Niersen uit Beemte Broekland kreeg het reservelint in deze klasse.

Roodbont

Sabina 26 werd bij roodbont eveneens kampioen bij de oudere koeien. Hier was haar secondante Julia 388, de Lawn Boy-dochter van Jacob Werler in Vaassen.

Dorpsgenoot Van der Waaij won met September Storm-dochter D.O.W Neeltje 35 in de middenklasse. Schrijver was hier succesvol met Apina Curtis-dochter Sabina 44. Zij won vorig jaar de vaarzentitel.

Schrijver eiste ook dit jaar de vaarzentitel op, met Jotan Red-dochter, Clara 17. Welberger Saskia 1128 werd hier reservekampioen. Melkveebedrijf Wiltink in Nijbroek is haar trotse eigenaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer