NRM%2Dtop+rood+sterk+in+Schijndel+%28video%29
Nieuws
© Niewue Oogst

NRM-top rood sterk in Schijndel (video)

Bij de Midsummer Dairy Show, vorige week vrijdag in Schijndel genoemd, wisten de roodbontkampioenen van de laatste NRM ook de hoogste prijzen te pakken.

Barendonk Holsteins van de familie Hermanussen uit Beers leverde, net als op de NRM, twee kampioenen en met de bekende Brasilera 12 ook de algemeen kampioen roodbont.

Classictelg Brasilera, die de afgelopen zomer op de NRM Algemeen kampioen werd, bleef in de middenklasse stalgenoot en Curtis-telg Barendonk Emma 217 voor.

Ook bij de vaarzen was er een 'oude' bekende aan kop. Dit keer won Barendonk met Mr. Savage-dochter Barendonk Wilma 300. Deze vaars won bij diezelfde NRM de vaarzenklassen. Het reservekampioenschap was hier voor Heizenhof Lotje 26 (V. Pleasure) van Ron Timmermans uit Moergestel.

Bij de oudere roodbonten won, Classic-dochter Moerhoeve Marina 238 van VOF Van der Aa uit Sint Michielsgestel. Hier ging het reservelint naar Grashoek Vrije Tulp 25 (V. Cedric red) van de familie Engelen uit Grashoek

Zwartbont

Bij de oudere koeien zwartbont was het net andersom dan bij de roodbont-klasse. Hier won namelijk Engelen met Colombo-telg Grashoek Nordika 6, terwijl Van der Aa met Lheros-telg Moerhoeve Martha 13 de reservekampioen leverde.

Datzelfde deed Van der Aa in de middenklasse zwartbont met Goldrush-dochter Moerhoeve Marina 281. Hier won de combinatie Van Loenhout/Jansen uit Prinsenbeek met Goldwyn-dochter HBC Goldwyn Daydream. In Schijndel werd ze ook uitgeroepen tot algemeen kampioen zwartbont en Miss Midsummer Dairy Show..

Deze website meldde dat de vaars afgelopen zomer deelnam aan de NRM. Er blijkt echter ook een andere koe met de naam HBC Goldwyn Daydream rond te lopen. Dat is de bekende koe van onder meer Jacob Wijnker in Avenhorn, die reservekampioen vaarzen werd op de NRM van 2012.
.

Van Beek

Bij de zwarte vaarzen was de familie Van Beek succesvol. Hier won namelijk Southland Holsteins met Southland Windbrook Gina (V. Windbrook), terwijl De Rith Cinderella 36 (V. Snowman) van maatschap Van Beek/Peeters uit Breda de reservetitel opeiste.

De complete uitslag van de Midsummer Dairy Show vindt u hier.

Blik op de koe maakte onderstaande impressies van de roodbontkeuring en de zwarbontkeuring.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer