Kamp+repareert+%27windgat%27+in+Flevoland
Nieuws
© John Oud

Kamp repareert 'windgat' in Flevoland

Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil de subsidieregeling voor het vervangen van windmolens aanpassen.

Diverse particuliere eigenaren van windmolens rond Dronten willen hun windmolens ter plekke vervangen, buiten het gezamenlijke windmolenplan voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland om. Ze kunnen via een aparte rijkssubsidie hun financiële opbrengst bijna verdubbelen, zonder dat er meer stroom wordt opgewekt.

Uitstappers

De Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF) is juist bezig met plannen om alle molens collectief te saneren. Met minder palen in clusteropstelling willen ze zo meer windenergie opwekken. De 'uitstappers' rijden de plannen van FWF en provincie Flevoland voor uitsluitend collectieve parken in de wielen.

Minister Kamp stelt tegenover Omroep Flevoland dat hij laat uitzoeken of de subsidieregeling voor het individueel vervangen van bestaande windmolens nog past bij het huidige beleid. Dinsdag komt de FWF bij elkaar om zich te beraden op de situatie.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer