Kamp%3A+ruimte+voor+studie+Eekerpolder
© Nieuwe Oogst

Kamp: ruimte voor studie Eekerpolder

Minister Henk Kamp (EZ) biedt de provincie Groningen de ruimte om een verdiepend onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een windpark in de Eekerpolder.

De provincie drong in maart aan op dit onderzoek. De provincie Groningen liet weten geen windmolens meer te willen laten plaatsen op boerenland langs de N33 bij Veendam.

Uit de Milieu Effectrapportage (MER) bleek volgens Groningen dat de variant in de Eekerpolder beter scoort op leefbaarheid en op het onderdeel landschap gelijkwaardig.

Reële kans

Gedeputeerde William Moorlag: 'Het is positief dat minister Kamp ons verzoek serieus neemt. Een windpark heeft veel impact op de omgeving. Ik ga er dan ook van uit dat een goed alternatief, dat beter scoort op leefbaarheid en ruimtelijke inpassing, een reële kans krijgt van de minister.'

Directeur Henk Bodewitz van Blaaswind en woordvoerder namens de betrokken boeren noemde de 'draai' van provincie Groningen om het Rijk voor te stellen af te zien van het windmolenpark N33 en de mogelijkheid voor turbines bij Meeden verder te onderzoeken een donderslag bij heldere hemel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer