Alphen+wil+windturbines+doorzetten
© Nieuwe Oogst

Alphen wil windturbines doorzetten

Gemeente Alphen aan den Rijn zet de aanleg van rij windturbines langs de N11 door. Eerder liet provincie Zuid-Holland weten geen windmolens te willen in het Groene Hart.

“Het zou mij niet verbazen als Gedeputeerde Staten (GS) blijft weigeren. Maar het zou ook kunnen dat zij van gedachten veranderen en de windturbines toch mogen worden gebouwd”, zegt wethouder Gerard van As in de Gouwekoerier.

'Wij zetten als gemeente door en wachten af. Als GS ons plan weigert, komen wij terug bij de gemeenteraad. Doorzetten kost geld en ik weet niet hoe de huidige raad daarover denkt.'

Raad

Eerder besloot de oude Alphense gemeenteraad een rij windturbines langs de N11 te plaatsen. De samenstelling van de raad is inmiddels gewijzigd door de fusie met Boskoop en Rijnwoude. Hoe zij over windmolens denkt, is nog niet bekend.

Kleinere windmolens mogen overigens wel, zoals het exemplaar op het Ecopark ook nabij de Overslag Terminall. Zij vallen niet onder de regel ‘geen windturbines in het Groene Hart’.

Karakter

Deze nieuwe rij turbines is vergelijkbaar met rij die al staat langs de N11. Provincie Zuid-Holland heeft laten weten niet gecharmeerd te zijn van het plan. In haar structuurvisie staat dat er geselecteerde locaties voor windturbines zijn en dat deze turbines het open karakter van het Groene Hart belemmeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer