EC%3A+weinig+geld+steunmaatregelen
Nieuws
© Yvonne hurkens

EC: weinig geld steunmaatregelen

Binnen het budget van de Europese Commissie lijkt weinig geld te zijn voor verdere steun voor de door de Russische boycot getroffen boeren en tuinders.

In vergadering van Europese landbouwministers en de Europese landbouwcommissaris Dacian Ciolos die vandaag plaatsvindt staat steun aan getroffen boeren centraal.

De Baltische Staten en Finland roepen op om hun melkveehouders, die flink door de boycot geraakt zijn, te compenseren. De landen stellen dat 60 procent van hun zuivelproducten voorheen naar Rusland werden geëxporteerd.

Weinig ruimte

Maar Ciolos, die eerder toezegde zwaar getroffen gevallen te willen helpen, heeft weinig ruimte. Het budget voor 2015 van de Europese Commissie is strak en geld van buiten het landbouwbudget is schaars.

Er zijn zelfs geluiden dat de Europese Commissie het geld voor de superheffing voor de bestrijding van het ebola-virus willen gebruiken. Daarmee zal het geld dus niet terugvloeien naar het landbouwbudget.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer