Italië ontkent misbruik regeling kaas

Italië heeft niet meer kaas opgeven voor de opslagregeling die in het leven is geroepen om de gevolgen van de Russische boycot voor de zuivelsector te verlichten.

Itali%C3%AB+ontkent+misbruik+regeling+kaas
© Cheese italia

De Europese Commissie legde vorige week de opslagregeling voor kaas stil omdat er 'disproportionele aanvragen werden gedaan'. De Italiaanse landbouwminister Maurizio Martina weersprak deze week de suggestie dat zijn land te hoge aanvragen heeft ingediend om de makers van specialiteitskazen te ondersteunen.

Italië zou 74.200 ton kaas ingediend hebben. Dat volume is 10 maal zo groot dan de export van specialiteitskazen in 2013.

Teleurgesteld

Tijdens een vergadering van de landbouwministers deze week in Milaan lieten de Nederlandse staatssecretaris Sharon Dijksma en de Frans minister van Landbouw weten 'zeer teleurgesteld te zijn over het gebrek aan solidariteit van sommige lidstaten'.

EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos liet weten geen nieuwe opslagregeling voor kaas in het leven te willen roepen. Wel zegde hij toe de ontwikkelingen op de markt nauwgezet te volgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer