Bemefa%3A+Prijsverlaging+snel+doorberekenen
Nieuws
© Marcel Bekken

Bemefa: Prijsverlaging snel doorberekenen

De Belgische beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten Bemefa roept haar leden op om solidair te zijn met de varkenshouders. Bijvoorbeeld door lage grondstofprijzen snel door te berekenen.

'Dat kan een gedeeltelijke oplossing bieden', aldus Bemefa bij het Vlaams informatiecentrum Vilt.

Voor een echte oplossing heeft de vereniging aan de EU gevraagd om de crisismaatregelen die voor fruit, groenten en zuivelproducten werden genomen, ook uit te breiden naar de varkenssector.

Gedestabiliseerd

'We zijn ervan overtuigd dat de Russische importban de varkensmarkt in de EU helemaal heeft gedestabiliseerd', benadrukt directeur-generaal Yvan Dejaegher van Bemefa.

Volgens de beroepsvereniging heeft de EU de crisis in de varkenshouderij in de hand gewerkt door haar politieke beslissing.

Solidair

Daarom roept de federatie haar leden op om solidair te zijn en de dalingen in de grondstoffenprijzen door te rekenen in de prijs van varkensvoeder. Voor een fundamentele oplossing wordt evenwel naar de EU gekeken.

'Het overschot in het aanbod dient op staande voet uit de markt te worden genomen', zegt Bemefa. Die stelt met nadruk dat 'exportrestituties de enige manier zijn om opnieuw zuurstof te pompen in de varkensvleesmarkt'.

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer