Nieuwe+EU%2Dsteun+open+in+Nederland
Nieuws
© Hortoinfo

Nieuwe EU-steun open in Nederland

De nieuwe regeling van de Europese Unie (EU) voor de groente- en fruitsector naar aanleiding van de Russische boycot is met ingang van vandaag open voor Nederlandse telers.

Het ministerie van Economische Zaken heeft de regeling, die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt uitgevoerd, in de Staatscourant gepubliceerd.

Nederlands deel

De Europese Commissie (EC) heeft eerder deze week een extra steunbedrag van 165 miljoen euro aangekondigd. In Nederland komen 22.200 ton appels en peren en 6.800 ton groenten in aanmerking voor de nieuwe ondersteuning.

De speciale maatregel is de tweede van Brussel. Eerder zette de EC 125 miljoen euro opzij voor telers die getroffen worden door de Russische boycot.

De financiële vergoedingen in het nieuwe steunprogramma zijn van dezelfde orde van grootte als bij de eerste regeling.

Aanvraag voor 2,3 miljoen euro

In Nederland werd tijdens de eerste regeling voor 2,3 miljoen euro ingeschreven. Telers dienden 3.349 ton appels, 1.217 ton peren, 196 ton tomaten , 150 ton kool en 450 ton wortelen aan.

De door de boycot van Rusland getroffen telers kunnen naast de speciale regelingen ook via de gewone GMO-regeling financiële steun in Brussel aanvragen.

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer