Fabrieken Suiker Unie draaien goed

De fabrieken van Suiker Unie zitten op een hoog stabiel verwerkingsniveau. De lage tarracijfers helpen daarbij, zodat de wasinstallaties in de fabrieken niet overbelast raken.

Fabrieken+Suiker+Unie+draaien+goed
© Nieuwe oogst

Per saldo is de bietenkwaliteit zeer goed, meldt de Suiker Unie. Afgelopen week gemiddeld 16,6 procent suiker, 6,9 procent tarra en 91,1 WIN.

Tarra loopt op

De opbrengstverwachting handhaaft de coöperatie op 15,1 ton suiker per hectare: circa 89 ton per hectare à 17 procent suiker als campagnegemiddelde.

Tot en met vorige week waren de weersomstandigheden ronduit ’s zomers. Deze week is het herfst geworden. ‘We zien de tarra iets oplopen maar het niveau is nog steeds mooi laag’, aldus Suiker Unie.

Suikergehalte

De ontwikkeling van het suikergehalte was de afgelopen week niet zo gunstig. Het suikergehalte daalde van gemiddeld 16,7 naar 16,6 procent.

Mogelijk heeft dit te maken met de aantasting van bladziekten, die maximale groei belemmerden. Daar komt bij dat door de hoge wortelopbrengst er meer kilogrammen biet zijn waarin het suikergehalte omhoog moet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer