Afzet+voor+1+miljoen+ton+suiker
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Afzet voor 1 miljoen ton suiker

Suiker Unie gaat voor de komende twee jaar in de afzetplanning uit van de verkoop van 1 miljoen ton suiker.

'Op jaarbasis verkopen we 805.000 ton quotumsuiker en ongeveer 180.000 ton surplussuiker', vertelt Jan Willem van Roessel van Cosun. 'Dat zal zo blijven tot de suikermarktordening verdwijnt, daarna ontstaan ongetwijfeld nieuwe afzetmogelijkheden.'

Exportsuiker

Suiker Unie verwacht dat de totale suikerproductie dit jaar uitkomt op 1,1 miljoen ton. Naast quotumsuiker is dat aan surplussuiker ruim 300.000 ton. Het surplussuiker is bestemd voor industriële doeleinden in de Europese Unie en voor export op de wereldmarkt.

Met name voor wat betreft de export verwacht Van Roessel niet dat het Suiker Unie lukt om de komende jaren veel meer af te zetten. 'Wereldwijd is de productie hoog en daardoor is er veel concurrentie voor afzet buiten Europa.'

Doorschuiven

Vanwege de grote bietenoogst die dit jaar wordt verwacht, schuift Suiker Unie zo'n 120.000 ton surplussuiker door naar volgend jaar.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 5°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  50 %
 • Maandag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer