Doelstelling+duurzame+energie+niet+haalbaar
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Doelstelling duurzame energie niet haalbaar

De doelstelling om in 2020 14 procent van de energie duurzaam op te wekken, is onhaalbaar. Dat blijkt volgens RTLZ uit een rapport dat is opgesteld door onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Ruimtelijk Planbureau.

In het rapport, dat officieel dinsdag wordt gepresenteerd, staat dat Nederland met het voorgenomen beleid uitkomt op 12,4 procent duurzame energie in 2020. Als het huidige energiebeleid onveranderd wordt doorgevoerd, komt het percentage niet verder dan 10,6 procent.

Te ambitieus

Eerder sprak het kabinet met de Europese Unie af om in 2020 16 procent van de energie duurzaam op te wekken. Deze doelstelling werd al snel bijgesteld tot 14 procent. Dit zou nu mogelijk ook te ambitieus zijn.

Het ministerie van Economische Zaken wilde vrijdag niet reageren op het bericht. 'Wij wachten totdat het rapport wordt gepresenteerd', aldus een woordvoerster.

ANP

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  50 %
 • Maandag
  9° / 5°
  50 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  50 %
Meer weer