'Nederland betrouwbare handelspartner'

Nederland is een betrouwbare handelspartner en Nederlandse groenten en fruit worden vlot afgezet op de Zuid-Duitse markt. 'Dat biedt kansen voor het Nederlandse agro bedrijfsleven', aldus staatssecretaris Sharon Dijksma.

%27Nederland+betrouwbare+handelspartner%27
© Nieuwe Oogst

Dijksma bezocht afgelopen week de Großmarkthalle in München. Zij sprak daar met Beierse importeurs van Nederlandse groenten en fruit om de duurzaamheid en kwaliteit van het Nederlandse product verder onder de aandacht te brengen.

Philipp Müller, directeur van Beierse Fruitique is overtuigd van het Nederlands product: Nederland is een betrouwbare handelspartner. Voor de Duitse consument is regionaliteit belangrijk, geeft Müller aan. 'Maar als ze wat verder kijken doen Nederlandse groenten en fruit het ook prima.'

Steun in de rug

Ron de Greeff, directeur van Staay- Van Rijn, waardeert de inzet van Dijksma voor de Nederlandse groenten- en fruitsector: 'We zien dat het imago van Nederlandse producten op consumentenniveau nog wat extra aandacht behoeft. Dit steuntje in de rug kunnen we juist in deze tijd goed gebruiken.'

Het bezoek van staatssecretaris Dijksma aan de Großmarkt is een onderdeel van een breder bezoek aan München op uitnodiging van de Beierse landbouwminister Helmut Brunne. Doel is om de landbouwsamenwerking tussen Beieren en Nederland te versterken.

Belangrijke consumentenmarkt

Nederland en Duitsland zijn belangrijke handelspartners op agrogebied. Nederland zoekt naar mogelijkheden om nauwer met Zuid-Duitsland als potentiële handels- en investeringspartner samen te werken.

In Zuid-Duitsland is een deelmarkt met 27 miljoen inwoners (33% van alle Duitse consumenten). Die hebben grote koopkracht en behoefte aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame voedselproducten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer