%27Ier+op+landbouw+in+Brussel%27
Nieuws
© Cork

'Ier op landbouw in Brussel'

De Ier Phil Hogan lijkt de nieuwe Europese commissaris voor landbouw te gaan worden. Dat melden diverse bronnen in Brussel.

De kandidatuur van Phil Hogan was al langer bekend. Maar er waren andere kandidaten zoals de huidige Roemeense landbouwcommissaris Dacian Ciolos.

De Roemeense regering besloot deze week een vrouwelijke kandidaat naar voren te schuiven voor een positie binnen de Europese Commissie. Daarmee was een nieuwe termijn voor Ciolos zo goed als uitgesloten.

Hogan is de voormalige minister van milieu van Ierland. Hij is afkomstig van de Ierse politiek partij Fine Gael dat onderdeel is van centrumrechtse fractie van de Europese Volkspartij in het Europees Parlement. Het CDA maakt daar ook onderdeel van uit.

Traditie

Ierland heeft de afgelopen jaren een behoorlijke traditie opgebouwd binnen de Europese landbouwpolitiek. Tijdens het Ierse voorzitterschap van de Europese Commissie in 2013 werden belangrijke compromissen bereikt voor het Europees landbouwbeleid voor de periode 2014-2020.

Raymond MacSharry was eind jaren tachtig van de vorige eeuw de eerste landbouwcommissaris voor Ierland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer