LTO%3A+opmerkingen+Wakker+Dier+stuitend
Nieuws
© Jos Thelosen

LTO: opmerkingen Wakker Dier stuitend

De opmerkingen vandaag van Wakker Dier over het vermeend doordraaien van dieren vanwege de Russische boycot is bij LTO in het verkeerde keelgat geschoten.

LTO-voorzitter Albert Jan Maat noemt de opmerkingen ronduit stuitend.

Wakker Dier maakt volgens hem misbruik van de moeilijke situatie waarin veehouders buiten hun eigen schuld terecht zijn gekomen en benut die voor hun eigen profilering.

Barbecue

‘Er is geen sprake van het doordraaien van dieren, het is heel verkeerd om te suggereren dat dat zal gaan gebeuren. Het zou Wakker Dier sieren als ze het publiek het advies geven om Nederlands product te gebruiken voor de barbecue dit weekend', aldus Maat.

In de ogen van Wakker Dier zijn veehouders die produceren voor de Russische markt juist die ondernemers die minder diervriendelijk werken. De organisatie vindt niet dat de Nederlandse belastingbetaler moet meebetalen aan een compensatieregeling voor bewust gekozen ondernemersrisico.

Wakker Dier dringt aan op productiebeperking in de vlees- en zuivelsector om te voorkomen dat dieren onnodig geboren worden en later vernietigd omdat er geen afzetmarkt is.

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer