Rooijakkers%3A+bestuurskeuzes+maken
Nieuws
© john claessens

Rooijakkers: bestuurskeuzes maken

Maarten Rooijakkers, voorzitter van LTO Varkenshouderij, is bewust geen kandidaat voor het bestuur van de nieuwe Producentenorganisatie Varkenshouderij.

De bestuurder richt zich de komende tijd op de belangenbehartiging in het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP) en het Platform Varkens Keten (PVK).

‘Ik vind het belangrijk om scherp te blijven op scheiding van rollen en functies’, verklaart Rooijakkers in Nieuwe Oogst zijn keuze. ‘Al deze activiteiten zijn van vitaal belang. Als LTO-vakgroepvoorzitter moet ik afwegen in welke positie ik het beste resultaat kan bereiken.’

Zes bestuursleden

Deze week donderdag kiest de ledenvergadering van de Producentenorganisatie Varkenshouderij zes bestuursleden. Drie daarvan, Eric Douma (LTO Noord) en Mark Tijssen (LLTB) en Johan van Hal (ZLTO) zijn voorgedragen door LTO Varkenshouderij.

Rooijakkers noemt Van Hal een ‘sterke’ bestuurder. ‘Hij is een van de varkenshouders van het eerste uur van ‘1 Varkens geluid’. Ik ben er zeker van dat hij met Tijssen en Douma een belangrijke bijdrage kan leveren aan het vormgeven van de producentenorganisatie.’

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer