%27Ik+wil+betere+verwaarding+van+mijn+product%27
© Maartje van Berkel

'Ik wil betere verwaarding van mijn product'

'We wilden niet direct groeien in aantallen, maar wel in toegevoegde waarde', zegt varkenshouder Rob Hilkens. Desalniettemin breidde hij zijn bedrijf in Herkenbosch afgelopen jaar uit met een wroetstal. 'Ik wil niet meer alleen produceren voor de bulk.'

‘We hebben nu 450 zeugen, eigenaanfok en 3.800 vleesvarkens. Van die 3.800 vleesvarkens staan er 1.800 in de wroetstal. Dat is een uniek stalsysteem voor het houden van varkens op een diervriendelijke en duurzame wijze’, legt Hilkens uit.

Het stalsysteem uit de koker van Stichting Maatschappelijk Bewuster Varkensvlees, de organisatie achter het Krull-varkensvlees, levert een tussensegment, luxe varkensvlees op met een Beter Leven Ster van de Dierenbescherming.

Verwaarding via

Het vlees wordt verkocht onder de naam Krull-varkensvlees. En daar was het Hilkens nou net om te doen. ‘Ik wilde een betere verwaarding van mijn product’, vertelt de varkenshouder. 'Vlees met een verhaal, waarmee ik me kan onderscheiden.'

Het Krull-concept sloot precies aan op zijn bedrijfsfilosofie. 'Als ondernemer wil je toch in beweging blijven.'

Zeer lage ziektedruk

Door de ligging van het bedrijf, want er zijn geen andere varkensbedrijven in de buurt, en de eigen aanfok, kent Hilkens een zeer lage ziektedruk. 'Hierdoor is de gezondheidsstatus hoog en het antibioticagebruik zeer laag.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer