%27Geen+illegale+stagiaires+Stichting+Uitwisseling%27
Nieuws
© Vlaggen.nl

'Geen illegale stagiaires Stichting Uitwisseling'

De Stichting Uitwisseling en Studiereizen voor het Platteland is niet betrokken bij een Chinees-Nederlandse stichting voor uitwisseling van stagiaires. Dat meldt directeur Marlous Mens vandaag in Nieuwe Oogst.

Nieuweoogst.nu berichtte vorige week over zeven Chinese stagiaires die bij twee Nederlandse kwekers en bij een geitenhouder werden ingezet als goedkope arbeidskracht. Volgens Inspectie SZW, Belastingdienst en IND waren de ‘stages’ geregeld door een Chinees-Nederlandse stichting.

Stichting Uitwisseling en Studiereizen voor het Platteland organiseert al vele jaren stages van buitenlandse studenten in de Nederlandse land- en tuinbouw. 'Wij willen benadrukken dat we niet bij de activiteiten van de Chinees-Nederlandse stichting betrokken zijn', aldus Mens.

Problemen met kwaliteit

In het verleden heeft Stichting Uitwisseling wel met hen samengewerkt. Mens: 'Daar zijn we mee gestopt, omdat er problemen waren met de kwaliteit van de deelnemers en de aantallen stagiairs die men wilde sturen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer