Aviko investeert in Chinese fritesfabriek

Aardappelverwerker Aviko neemt een meerderheidsbelang in een fritesfabriek in het noordoosten van China.

Aviko+investeert+in+Chinese+fritesfabriek
© Marcel Bekken

Hiertoe is onlangs overeenstemming bereikt met Snow Valley Agriculture, de huidige eigenaar van de fabriek. Volgens Aviko past deze stap in de ambitie van het bedrijf om de mogelijkheden op de Chinese markt te benutten voor verdere groei.

Aviko gaat ervan uit dat de afzet van frites de komende jaren sterk toeneemt in China. Voor de opzet van een duurzame fritesketen in het grote land is er behoefte aan de mogelijkheid om lokaal geteelde grondstof te verwerken.

Sinds 2013 operationeel

De fabriek, die Aviko-Snow Valley zal gaan heten, is sinds 2013 operationeel. De locatie bevindt zich 300 kilometer ten noorden van Beijing, in het district Chabei.

De grondstof voor de fabriek komt uit de regio en uit Binnen-Mongolië in het noorden van China. Aviko was al betrokken bij de bouw van de fabriek en verantwoordelijk voor de verkoop van de frites.

Vlokkenlijn

Vanwege de snel stijgende vraag is het de bedoeling om de capaciteit van de fritesfabriek op korte termijn fors uit te breiden. Deze opschaling vraagt om extra opslagcapaciteit. Ook meldt Aviko dat er plannen zijn om een vlokkenlijn te plaatsen.

De frites zal onder de merknamen Aviko, Diamond ,Tulip en Windmill op de lokale Chinese markt worden afgezet. Bevroren aardappelspecialiteiten zullen vooralsnog vanuit de Aviko-vestigingen in Europa worden geëxporteerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer