Meerjarenafspraak+energie+glastuinbouw
Nieuws
© nieuwe oogst

Meerjarenafspraak energie glastuinbouw

Staatssecretaris Sharon Dijksma ondertekent deze week een nieuwe meerjarenafspraak energietransitie voor de glastuinbouw.

Zij doet dat aanstaande donderdag samen met Albert Jan Maat van LTO Nederland en Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.

In de meerjarenafspraak energietransitie glastuinbouw 2014-2020 maken sector en overheid afspraken over de ambities op het gebied van klimaat- en energiebeleid. Dit ook met het oog op de concurrentiepositie van de glastuinbouwsector in de toekomst.

Energiebesparende projecten

Er worden onder meer afspraken gemaakt over de versnelde toepassing van aardwarmte, nieuwe energiebesparende concepten en de mogelijkheden om energiewinst te behalen. Ook de financiële inzet vanuit het ministerie van EZ en de sector wordt vastgelegd.

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer