LTO+Glaskracht+blij+met+Brussels+besluit
© Nieuwe Oogst

LTO Glaskracht blij met Brussels besluit

LTO Glaskracht Nederland is blij dat Brussel ruimte biedt voor toepassing van het verlaagde tarief van de energiebelasting. Voorzitter Nico van Ruiten wijst erop dat een hogere energiebelasting veel tuinders in financiële problemen zou brengen.

De Europese Commissie gaf Nederland groen licht voor het handhaven van het lage belastingtarief tot 2024. Van Ruiten noemt dat een juiste beslissing, die de tuinbouw ruimte geeft om door te gaan met energiebesparing.

Koersvast

'Onze sector haalt jaarlijks de eerder vastgestelde CO2-doelstellingen. En we laten met het Energie Besparingssysteem Glastuinbouw zien dat we koersvast zijn op de route naar een minder milieubelastende glastuinbouw', verzekert Van Ruiten.

'Het verleden heeft bewezen dat een hogere belasting niet nodig is om de glastuinbouw extra aan te zetten om energie te besparen', zegt de voorzitter van LTO Glaskracht Nederland.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer