Subsidie voor energie-innovatie

Het ministerie van EZ heeft vandaag twee subsidieregelingen op het gebied van energie gepubliceerd. Het gaat om steun aan vernieuwende projecten.

Subsidie+voor+energie%2Dinnovatie
© Nieuwe Oogst

De regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) is voor innovatieve ondernemers die met hun product of dienst net voor marktintroductie zitten. Ze kunnen financiële ondersteuning krijgen om de vinding op te schalen en in praktijkomstandigheden te demonstreren.

Voor de DEI-regeling stelt het departement dit jaar 24,29 miljoen euro beschikbaar. In aanmerking komen nieuwe producten of projecten die energie besparen, duurzame energie opwekken of de toepassing van duurzame energie stimuleren.

Topsector Energie

Verder komt er een tweede tranche van subsidieregelingen van de Topsector Energie. In de eerste tranche, afgelopen voorjaar, was 48,8 miljoen euro beschikbaar. Nu gaat het om 29,9 miljoen euro.

De tweede tranche heeft onder meer betrekking op bio-energie, energiebesparing en zonne-energie in de gebouwde omgeving en systeemintegratie. De subsidie is bedoeld voor combinaties van onderzoek, experimentele ontwikkeling, demonstratie en haalbaarheidsstudies.

Tenders

Bij beide regelingen gaat het om tenders waarbij na de sluitingsdatum de beste projecten subsidie krijgen, totdat het budget op is. Inschrijving is mogelijk vanaf 1 juli, nu al is alle informatie te vinden op de website van RVO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer