Lagere gastarief glastuinbouw tot 2024

De Europese Commissie stemde vorige week in met verlenging van het verlaagde tarief van de energiebelasting op aardgas voor de glastuinbouw voor de periode 2015 tot en met 2024.

Lagere+gastarief+glastuinbouw+tot+2024
© Nieuwe Oogst

Het verlaagde tarief heeft betrekking op het jaarverbruik per bedrijf tot 1 miljoen kuub. Boven een verbruik van 1 miljoen kuub per jaar is geen verschil tussen het reguliere tarief en het glastuinbouwtarief.

Het verlaagde belastingtarief werd in het verleden ingevoerd, omdat de glastuinbouwsector relatief veel bedrijven heeft in het verbruik tot 1 miljoen kuub gas. Het opleggen van het reguliere tarief zou deze bedrijven onevenredig zwaar treffen.

Tot 50.000 euro

Uit gegevens van LTO Glaskracht blijkt dat van de ongeveer 5.000 glastuinbouwbedrijven het merendeel een dergelijk verbruik heeft. Het verschil tussen het reguliere tarief en het glastuinbouwtarief kan oplopen tot bijna 50.000 euro bij een jaarverbruik van 1 miljoen kuub.

LTO Glaskracht Nederland is blij met het bereikte resultaat. Tegenover de toezegging van het lager tarief verwacht de EC als tegenprestatie een jaarlijks dalende CO2-doelstelling van de glastuinbouwsector.

EBG

Dat sluit aan bij de start en uitvoering van het Energie Besparingssysteem Glastuinbouw (EBG) dat Glaskracht ontwikkelde in samenspraak met de sector. Het plan wordt in het najaar aan de achterban voorgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer