LTO tevreden over tempo melkveewet

LTO Nederland is tevreden met het tempo dat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) hanteert voor de behandeling van de wet Verantwoorde groei melkveehouderij.

LTO+tevreden+over+tempo+melkveewet
© Roel Dijkstra

Het ziet er naar uit dat de wet 1 januari 2015 van kracht kan zijn.

'Dat is wat melkveehouders graag willen. Bovendien ligt het wetsvoorstel inhoudelijk dicht bij wat we samen met de zuivel in onze visie op verantwoorde groei hebben vastgelegd', reageert Kees Romijn, voorzitter van LTO Melkveehouderij.

Sectorvoorstellen

'De staatssecretaris doet wat ze in haar brief van december heeft aangekondigd en waar we het met haar op hoofdlijnen over eens zijn. We komen als sector binnenkort met voorstellen die wij, volgens afspraak, verder zouden uitwerken', meldt Romijn.

'Wat een ondernemer wil weten zijn de criteria waar hij aan moet voldoen om te kunnen groeien. Het wetsvoorstel biedt ruimte om te groeien binnen de randvoorwaarden die zijn gesteld', aldus de LTO-bestuurder.

Fosfaatreferentie

Melkveehouders willen ook graag snel duidelijkheid over de exacte fosfaatreferentie voor hun bedrijf. Romijn: 'Pas dan weet een ondernemer waar hij echt aan toe is. Ik hoop dat de staatssecretaris daar snel duidelijkheid over verschaft.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer