'Ingreep bij glasgroenten nodig'

De glasgroenteteelt heeft een nieuw, sterk initiatief nodig om de malaise in de sector te doorbreken. Dat zegt LTO Glaskracht Nederland.

%27Ingreep+bij+glasgroenten+nodig%27
© Willem Dijkema

De organisatie van glastuinders wil daarom om tafel met telers, afzetorganisaties en andere betrokken partijen om zo’n maatregel van de grond te krijgen.

De huidige marktsituatie bij glasgroenten biedt nauwelijks toekomst voor de telers, stelt voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.

Kleiner aanbod

Een omslag op de glasgroentemarkt wordt alleen bereikt als er weer schaarste optreedt in combinatie met minder verkopende partijen, meent LTO Glaskracht Nederland.

Die omslag vraagt een andere benadering van telers, verkooporganisaties en financiers. ‘Telers zijn niet bij machte om individueel verandering in de markt te brengen’, aldus Van Ruiten.

Dalende prijzen

‘Ook de aparte telersverenigingen slagen hier niet in. Over de laatste zes jaar gekeken is er dan ook sprake van een structurele tendens van dalende prijzen.’

De betalingen voor tomaten, paprika’s en komkommers liggen dit jaar ver onder kostprijs. De middenprijs van komkommers ligt dit seizoen zelfs lager dan in het EHEC-jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer