LTO Glaskracht: extra aandacht financiering

Glastuinders hebben volgens LTO Glaskracht Nederland behoefte aan handvatten en aanbevelingen ter verbetering van de financieringsmogelijkheden van hun onderneming.

LTO+Glaskracht%3A+extra+aandacht+financiering
© Foto: Nieuwe Oogst

Ze worden in de praktijk geconfronteerd met knelpunten bij de financiering van hun bedrijfsvoering. Dat blijk uit een gezamenlijk onderzoek van LTO Glaskracht Nederland en Flynth adviseurs en accountants.

LTO Glaskracht Nederland gaat in gesprek met banken, overheden en adviseurs om oplossingen te zoeken en met vernieuwende ideeën te komen.

Aanvullend krediet

Vooral bedrijven die door tegenvallende resultaten herhaaldelijk aanvullend krediet nodig hebben, krijgen te maken met strenge aanvullende voorwaarden, hoge rentetarieven en opslagen. Verder worden ook knelpunten ervaren bij het verkrijgen van nieuwe financieringen.

Bij investeringen kan vaak, mede door waardedaling van onroerend goed, lastig aan solvabiliteitseisen worden voldaan. Ook werken aangescherpte voorwaarden en verscherpt risicobeheer bij het verstrekken van leningen belemmerend.

Bovendien zijn bestaande overheidsinstrumenten in de praktijk niet optimaal inzetbaar.

innovatieve financieringsarrangementen

Naast beter toesnijden van het huidige aanbod aan financieringen, subsidies en instrumentarium op de behoefte van de glastuinbouwsector, is het noodzakelijk om innovatieve financieringsarrangementen te ontwikkelen.

Deze dienen wel passend te zijn voor investeringen als bijvoorbeeld uitbreiding, vervanging, markt- en duurzaamheidsinnovaties. Voorbeeld daarvan is geothermie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer