Monarch beschikbaar voor zomerbloemen

Het Ctgb heeft besloten de toelating van het middel Monarch uit te breiden in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen (zomerbloemen).

Monarch+beschikbaar+voor+zomerbloemen
© FloraHolland

De uitbreiding van het etiket van Monarch in de zomerbloemen is tot stand gekomen op aanvraag van Belchim Crop Protection NV in nauwe samenwerking met LTO Glaskracht Nederland in het kader van een Expert Centre Speciality Crops project.

Welkome aanvulling

‘Rhizoctonia is een probleem in de onbedekte teelt van zomerbloemen. Monarch is een welkome aanvulling voor de bestrijding van dit ziektebeeld, ' aldus Aad Vernooy, netwerkcoördinator zomerbloemen LTO Glaskracht Nederland.

Proefbespuiting

Het gebruik in de teelt van zomerbloemen is beoordeeld conform de 'vereenvoudigde uitbreidingsprocedure'. Er is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in de zomerbloemen komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Expert Centre

De etiketuitbreiding van Monarch is een voorbeeld van samenwerking tussen diverse organisaties in het Expert Centre voor Specialty Crops. Dit Expert Centre is een kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze veelal hoogwaardige, innovatieve teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer