ING: 2014 minder goed voor landbouw

De productiewaarde van de land- en tuinbouw daalt dit jaar tot nu toe in de meeste sectoren door tegenvallende prijzen. Dat blijkt uit cijfers van ING in het kwartaalbericht voor de agrarische sector.

ING%3A+2014+minder+goed+voor+landbouw
© nieuwe oogst

De totale productiewaarde van de agrarische sector in Nederland blijft evenwel gelijk aan vorig jaar in de eerste maanden van 2014, aldus ING Economisch Bureau.

Dat is vooral toe te schrijven aan de goede resultaten van de melkveehouderij. Deze sector is qua economische resultaten volgens ING ook in 2014 opnieuw een positieve uitzondering in de Nederlandse landbouw.

Compensatie

Met name voor consumptieaardappelen, bloemen en eieren is 2014 qua prijsvorming slecht gestart. In veel sectoren zijn de lagere voer- en energiekosten enigszins een compensatie voor de lagere inkomsten.

De sterke exportpositie blijft volgens ING cruciaal voor de agrarische sector en voor de gehele Nederlandse economie. De bank adviseert agrarische bedrijven om te blijven focussen op de ontwikkeling van export, logistiek en productieverhogende innovatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer