CDA verwijt D66 anti-boeren campagne

D66 voert een 'anti-campagne' en een 'hetze tegen de boeren en tuinders'. Dat vindt CDA-lijsttrekker Esther de Lange.

CDA+verwijt+D66+anti%2Dboeren+campagne
© Jan van Liere

Met nog enkele dagen te gaan tot de Europese verkiezingen komt er wat meer vuur in de campagne. Partijen vallen elkaar rechtstreeks aan. Zo zet het CDA zich af tegen het goed in de peilingen liggende D66.

De Lange veroordeelt het plan van D66 om miljarden euro’s van de landbouwbegroting weg te halen ten gunste van onderwijs, onderzoek en innovatie. Volgens het CDA betekent dat een gevaar voor de voedselproductie in Europa.

Nieuwe notitie

D66-kandidaten Sophie in ’t Veld en Marietje Schaake werkten het al langer bestaande D66-standpunt nog eens uit in de notitie Van koeien naar kennis. Die is afgelopen zaterdag gepresenteerd.

‘We willen voor ons gas niet afhankelijk zijn van Poetin en voor ons voedsel niet van de rest van de wereld’, waarschuwt De Lange. ‘Met de voorstellen van D66 blijft in Nederland en in Europa geen landbouw meer over.’

Budget vastgelegd

In de discussie blijft overigens buiten beeld dat het budget voor het Europees landbouwbeleid tot 2020 is vastgelegd. Het Europees Parlement kan daar niet simpelweg in gaan snijden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer