Paus+doet+mee+aan+wereldvoedseltop
© Agriterra

Paus doet mee aan wereldvoedseltop

Paus Franciscus zal in november deelnemen aan een grote internationale FAO-conferentie over de verbetering van de wereldvoedselsituatie. Dat is vandaag in Rome bekend gemaakt.

De FAO organiseert een driedaagse conferentie als vervolg op een soortgelijke bijeenkomst in 1992. Doel is regeringsleiders, politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen.

Nieuwe plannen

Ze gaan de balans opmaken van de activiteiten in de afgelopen decennia om de voedselvoorziening te verbeteren. Daarnaast moeten nieuwe plannen gesmeed worden om de komende jaren verdere vooruitgang te realiseren.

In een toespraak zal de paus de conferentiegangers een boodschap meegegeven over de strijd tegen honger en ondervoeding. De permanente vertegenwoordiger van het Vaticaan bij de FAO bevestigde dat vandaag.

Voedsel voor iedereen

‘Ik ben blij met de aanwezigheid van paus Franciscus en zijn inzet voor een betere toekomst. Die toekomst begint bij het zeker stellen van de voedselvoorziening en voedselveiligheid voor elke mens op aarde’, reageert FAO directeur-generaal José Graziano da Silva.

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer