Fonds+voor+onderzoek+groenteteelt
© Nieuwe Oogst

Fonds voor onderzoek groenteteelt

Groentetelers en verwerkende industrie gaan samen een fonds vormen om onderzoek te financieren als alternatief voor Productschap Tuinbouw.

De verwerkers betalen rechtstreeks aan het fonds. De telers betalen via een verrekening in de contracten. Telers en verwerkers beslissen samen over het onderzoeksprogramma en zijn verantwoordelijk voor communicatie over de resultaten.

Met het verdwijnen van de productschappen is er geen collectieve financiering meer voor onderzoek. Verwerkers en telers zien de noodzaak van gezamenlijk onderzoek.

Overlegorgaan

Teelt Overleg verwerkte Groente (TOG) is een overlegorgaan voor telers vanuit LTO en verwerkers waarin ook gesproken wordt over onderzoek.

TOG functioneert in het nieuwe fonds als een programmeringscommissie en is verantwoordelijk voor draagvlak bij de achterban. Het onderzoeksprogramma is een inventarisatie van de wensen uit de praktijk.

Ingediende wensen

Op dit moment worden de resultaten van de onderzoeken in 2013 verzameld en beoordeeld. Op basis van deze resultaten en de ingediende wensen wordt er een programma voor 2014 uitgewerkt.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer