Nieuw collectief: GroentenenFruit Huis

DPA en Frugi Venta hebben de gezamenlijke belangenbehartiging opgepakt in het GroentenFruit Huis.

Nieuw+collectief%3A+GroentenenFruit+Huis
© Groenten en Fruit

Hiermee nemen teelt en handel hun verantwoordelijkheid en vormen één stem richting politiek en maatschappij. Sectorvereniging van de afzetorganisaties DPA en handelsplatform Frugi Venta zetten zo een stap voorwaarts in de gezamenlijke belangenbehartiging.

Dit is noodzaak nu de sector niet langer kan terugvallen op het Productschap Tuinbouw.

Missie

Groenten en fruit zijn belangrijk voor de Nederlandse consument, maatschappij en economie. De productiewaarde van de Nederlandse teelt bedraagt 3 miljard euro en de handelswaarde inclusief import rond de 13 miljard euro.

De missie van het GroentenFruit Huis luidt: ‘Het GroentenFruit Huis behartigt de belangen ter bevordering van (inter)nationale afzet van groenten en fruit en stimuleert de consumptie van groenten en fruit’.

Thema's

Het GroentenFruit Huis is georganiseerd rondom vier thema’s: Voeding en gezondheid, Voedselveiligheid, Marktaangelegenheden en statistiek en Logistiek en ICT.
Door de handen ineen te slaan willen beide organisaties de activiteiten rondom de vier thema’s efficiënter organiseren, waardoor de totale kosten voor de bedrijven afnemen.

Deze taken werden tot dit jaar nog voor een deel uitgevoerd door het Productschap Tuinbouw en het HBAG. Het GroentenFruit Huis is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer