CDA%3A+opheldering+destructietarief+Rendac
© Rendac

CDA: opheldering destructietarief Rendac

Veehouders kunnen door de overname van Vion Ingredients, waar destructiebedrijf Rendac deel vanuit maakt, voor hogere destructietarieven komen te staan. CDA heeft hierover vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

De overname van Vion Ingredients, door Darling International, is afgerond. LTO Nederland en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) vrezen dat de komende jaren de destructietarieven worden verhoogd.

Monopolie

Tweede Kamerlid en CDA-woordvoeder Jaco Geurts deelt deze zorgen. ‘Darling International is een groot beursgenoteerd bedrijf. De mogelijkheid bestaat dat zij de monopolie-positie van Rendac willen gebruiken.'

Mogelijk worden onder druk van de aandeelhouders volgens hem de destructietarieven de komende jaren extra verhoogd.

Darling

Geurts wil van Dijksma weten of zij al akkoord is gegaan met het verhogen van de destructietarieven voor 2014. Ook wil hij weten welke contracten de Nederlandse overheid met Darling International, VION Ingredients of aan VION gelieerde bedrijven heeft.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer