Boze boeren 'belagen' Vion en DB om Zembla

Vion en de Dierenbescherming hebben de handen vol gehad aan verontruste en boze varkenshouders nadat tv-programma Zembla de vleesverwerker op 5 september beschuldigde van sjoemelen met Beter Leven-vlees.

Boze+boeren+%27belagen%27+Vion+en+DB+om+Zembla
© Dierenbescherming

Dat bleek vanmiddag tijdens de presentatie van het rapport (zie pdf onderaan dit artikel) van de Commissie Alders die, op verzoek van de Dierenbescherming, de vermeende fraude onderzocht.

Conclusie van oud-minister Alders was: Er zijn geen aanwijzingen dat Vion Beter Leven vlees mengt met gangbaar vlees. Alders acht de beschuldigingen dan ook onaannemelijk.

Afzet

De afzet van ‘stervlees’ heeft niet geleden onder de affaire, stelde kwaliteitsdirecteur Bert Urlings van Vion. Wél kregen zowel Vion als de Dierenbescherming veel vragen en telefoontjes van boeren, die het Beter Leven-varken leveren.

‘Zij zeiden dat hún naam te grabbel werd gegooid, terwijl zij hun uiterste best doen te produceren voor het Beter Leven Kenmerk’, lichtte directeur Frank Dales van de Dierenbescherming toe. Hij en Vion betreuren dat.

Vertrouwen

Zowel de Dierenbescherming als Vion willen nu focussen op het herstellen van het vertrouwen van de varkenshouders.

Klik op onderstaande pdf om het rapport te downloaden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer