Skal oordeelt deze maand over fraude VION

Het Skal Tuchtgerecht zal eind van deze maand beoordelen wat een gepaste sanctie is voor de vleesfraude die plaatsvond bij VION-dochter ENCEBE. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) weten.

Skal+oordeelt+deze+maand+over+fraude+VION
© Marcel Bekken

Uit onderzoek blijkt dat ENCEBE in de zomer van 2012 ongeveer 11.000 kg ham onterecht als biologisch ham is verkocht. De ham is verkocht aan 9 supermarktketens en 1 vleesverwerker.

Skal Biocontrole (Skal) heeft, als verantwoordelijk toezichthouder voor biologische producten, direct actie ondernomen. Skal heeft het bedrijf onder verscherpt toezicht gesteld.

Daarnaast onderzoekt Skal hoe deze overtreding heeft plaatsgevonden, of het inderdaad een eenmalige overtreding betrof en of dit via inspectie naar boven had kunnen komen.

Onderzoek

De NVWA is op verzoek van Dijksma gestart met een uitgebreid onderzoek naar onregelmatigheden in het bedrijf. Hierbij wordt het bedrijf bezocht voor gerichte inspecties en wordt onder andere de gehanteerde werkwijze door ENCEBE ten aanzien van ‘bedorven vlees’ en ‘houdbaarheidsdata’ aan een grondige inspectie onderworpen.

ENCEBE is onder een verzwaard toezichtregime van de NVWA gesteld. De uitkomsten en conclusies van het NVWA-onderzoek worden in het eerste kwartaal van dit jaar verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer