Herkemij+nieuwe+topman+Vion+Food+Group
© vion Food Group

Herkemij nieuwe topman Vion Food Group

Michiel Herkemij (49) wordt de nieuwe bestuursvoorzitter (CEO) en voorzitter van de raad van bestuur van Vion Food Group. Hij start per 15 januari 2014, meldt de raad van commissarissen.

Herkemij heeft ruime internationale ervaring in de food-and-beverage-sector en gaf leiding aan verschillende bedrijven. ZLTO-voorzitter Hans Huijbers reageert enthousiast op de benoeming. 'Ik ben blij dat het ons gelukt is om zo’n ervaren man binnen te halen.'

De nieuwe topman kent de foodwereld van binnen en van buiten, weet Huijbers. 'ZLTO heeft er alle vertrouwen in dat hij Vion Food doorontwikkeld tot een krachtige speler op de markt.'

Douwe Egberts Master Blenders

Als bestuursvoorzitter van Douwe Egberts Master Blenders was Herkemij onder meer verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na afsplitsing van Sara Lee.

Herkemij was eerder betrokken bij de acquisitie en integratie van de bierdivisie van Femsa voor Heineken en vervulde aansluitend de CEO-positie in Mexico.

Daarvoor werkte Herkemij vanuit Nigeria als CEO van Nigerian Breweries, een belangrijke werkmaatschappij van Heineken.

FrieslandCampina

Voor Royal FrieslandCampina leidde Herkemij operaties in Azië, Afrika en in het Midden-Oosten. Herkemij gaat een nieuwe strategische koers uitzetten, verder bouwen aan de nieuwe foodstructuur en de kwaliteit van Vion en haar producten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer