Koeien en deel land Zegveld verkocht

De 110 melkkoeien, 46 stuks jongvee en 24 hectare land van Proefboerderij Zegveld zijn verkocht. Daarmee is de ontmanteling van het kennis- en onderzoek centrum voor de westelijke melkveehouderij begonnen.

Koeien+en+deel+land+Zegveld+verkocht
© Nieuwe Oogst

Dat meldt Marinus Roseboom van Agriteam Makelaars. Hij verkoopt de proefboerderij in opdracht van Wageningen UR. Een veehandelaar kocht de complete veestapel.

Het gaat om koeien van de rassen Holstein, Blaarkop en Jersey. De veehandelaar verkoopt de koeien door aan verschillende boeren.

Land

Ook is 24 van de 70 hectare land verkocht in twee delen: een perceel van 8 en een perceel van 16 hectare. De kopers zijn naburige melkveehouders van de proefboerderij.

De resterende 46 hectare, de boerderij en opstallen staan nog te koop. Van het land is 6 hectare apart te kopen. 'Er hebben zich meerdere belangstellenden gemeld', geeft Roseboom aan.

Boeren

De kerngroep van westelijke boeren, het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC) en PPP-Agro Advies wil nog niet reageren. Die kerngroep meldde twee weken nog dat er werd gesproken met de Wageningen UR om de proefboerderij in coöperatieverband te kopen.

Zegveld staat nu anderhalf jaar te koop. Dat bedrijf is de laatste van de zeven regionale proefboerderijen die Wageningen UR sluit. Al het onderzoek voor de melkveehouderij wordt geclusterd op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer