Gesprek Zegveld door ondanks verkoop vee

Wageningen UR heeft de veestapel van Proefboerderij Zegveld sinds zaterdag in de etage gezet. Niettemin is een groep melkveehouders nog in gesprek met Wageningen, meldt een woordvoerder.

Gesprek+Zegveld+door+ondanks+verkoop+vee
© Nieuwe Oogst

De 110 melkkoeien en 36 stuks jongvee zijn afgelopen zaterdag in Nieuwe Oogst te koop aangeboden. Morgen is er een kijkdag.

'We beginnen met de ontmanteling van de proefboerderij', meldt makelaar Marius Roseboom van AgriTeam Makelaars. Het melkveebedrijf staat nog steeds te koop. 'We zijn met niemand onder bod. De boerderij is voor iedereen te koop.'

Nog in gesprek

Toch heeft de kerngroep van melkveehouders in samenwerking met het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC), PPP-Agro Advies en andere stakeholders nog altijd contact met Wageningen UR over de verkoop. 'We zijn nog in gesprek', laat Barend Meerkerk van PPP-Agro Advies weten.

Een kerngroep van westelijke melkveehouders, het Veenweide Innovatie Centrum en PPP Agro-Advies willen al geruime tijd graag proefboerderij Zegveld kopen. Ze wil een coöperatie vormen om Zegveld te kopen.

Doorstart

De kerngroep heeft een businessplan opgesteld voor een complete doorstart van de proefboerderij dat ze willen omvormen tot Kennis Transfer Center.

Deze kennis- en ontmoetingsplaats moet bestaan uit vier verschillende melkveehouderijen met elk een eigen stal, veestapel, grasland en bedrijfsconcept. Dat zijn een productiebedrijf, een weidebedrijf, een natuurboerderij en een waterboerderij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer