Overname+Zegveld+vordert+gestaag
© Nieuwe Oogst

Overname Zegveld vordert gestaag

Een kerngroep van 4 melkveehouders gaat met PPP Agro Advies een businessplan opstellen om proefboerderij Zegveld over te nemen.

'Dat is nu het belangrijkste. We hebben nog wel tijd nodig om zaken uit te zoeken', zegt Arjan van Diemen. De melkveehouder uit Vlist behoort tot de kerngroep met ieder zijn eigen specialisme. 'Ieder heeft functies buiten het bedrijf en een breed netwerk.'

Coöperatie

De bedoeling is dat er een coöperatie wordt opgericht die de proefboerderij overneemt. Daar hebben zich inmiddels meer dan 25 investeerders voor gemeld.

'De belangstelling is groter dan verwacht. Voor de kerst willen we de initiatiefgroep informeren over de plannen', meldt Van Diemen, die inhoudelijk nog niets kwijt wil.

Spannend

'Het is spannend. We gaan er alles aan doen om Zegveld voor het westelijk veenweidegebied te behouden. Hoe groter het draagvlak, hoe beter', geeft Van Diemen aan.

Wageningen UR zette onlangs Zegveld met 120 melkkoeien en 60 hectare te koop. De oprichting van de coöperatie is een initiatief van LTO Noord-afdeling Woerden, PPP Agro Advies en het Veenweide Innovatie Centrum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer