Burgerinitiatief+tegen+Buijtenland+op+helft
© Actiecomité Red Polders Rhoon

Burgerinitiatief tegen Buijtenland op helft

Meer dan twintigduizend sympathisanten hebben inmiddels de petitie 'Stop project Buytenland nu' getekend tegen de geplande natuur en recreatie bij Rhoon.

Voor het burgerinitiatief zijn veertigduizend handtekeningen nodig om het project op Midden-IJsselmonde op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Deze week werd de twintigduizendste handtekening geplaatst op de petitiesite. De actie is een initiatief van de boerendochters Sharona en Mariëlle de Klerk. Hun vader is een van de vijftien boeren die moeten wijken voor de 600 hectare recreatie en natte natuur.

Populair

De zussen plaatsten op 2 oktober als eerste hun handtekening. De vijfduizendste handtekening was op 27 oktober, nummer tienduizend op 20 november en 3 december volgde de vijftienduizendste handtekening. Op 29 december volgde nummer twintigduizend.

Ook staat 'Stop project Buytenland nu' nog steeds op de zesde plaats van de nog open zijnde populairste petities van Nederland.

Actie gaat door

De Tweede Kamer nam vlak voor het kerstreces een motie aan om het Buijtenland van Rhoon 'op een andere manier' in te vullen. Toch zijn de boeren en de zussen De Klerk er niet gerust op dat het natuurproject van tafel is of dat gebied op een andere wijze wordt ingericht.

Zij willen dat provincie Zuid-Holland kiest voor de Boerenvariant. Dit alternatieve plan wordt momenteel uitgewerkt door de Rotterdamse landschapsarchitect Adriaan Geuze en binnenkort gepresenteerd. De actie gaat daarom ook door.

Weer

 • Zondag
  20° / 2°
  10 %
 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
Meer weer