Vion+breidt+handel+met+China+uit
© Vion

Vion breidt handel met China uit

Vion verwacht volgend jaar nog meer varkensvlees naar China te kunnen exporteren. De vleesverwerker wacht op toestemming van de Chinese autoriteiten voor vier extra Vion-slachterijen die mogen leveren.

Als de toestemming er komt, mag Vion bovendien voor het eerst rechtstreeks aan Chinese supermarkten verkopen. Nu gaan er al varkensproducten, zoals oren, staarten, snuiten en poten naar China, maar die worden via groothandels aan supermarkten, foodservice en horeca verkocht.

Audit

De bedrijven waarvan Vion de zogenoemde 'China-erkenning' begin volgend jaar verwacht, moeten eerst nog worden geaudit, zegt een woordvoerder van het vleesbedrijf. 'Welke bedrijven dat zijn, maken we nu niet bekend.'

Op dit moment mag de slachterij in Groenlo aan China leveren. In Duitsland zijn drie Vion-slachterijen China-erkend: Perleberg, Lausitz en Weimar.

20 procent

Vion-directeur Food, Stefaan van Steenkiste, verwacht dat de handel met China volgend jaar met 20 procent toeneemt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer