Vion erkent verlies 'boerengezicht'

Vion trekt zich de kritiek aan van boeren dat het zijn 'boerengezicht' heeft verloren. Dat zegt communicatiedirecteur Marc van der Lee.

Vion+erkent+verlies+%27boerengezicht%27
© Jos thelosen

‘Ik ga niet bestrijden dat we daar zaken beter hadden kunnen doen. We hebben te veel wisselingen in de directie gehad waardoor dat gezicht te veel wisselt. Dat trekken we ons aan. En daar gaan we dus meer energie in steken', zegt de Vion-woordvoerder zaterdag in een interview met Nieuwe Oogst.

Vion wil, nu de verkoop van de divisie Ingredients (à 1,6 miljard euro) is gesloten, terug naar de kern: vlees en boeren.

Imagoschade

De vleesverwerker wil ook energie en tijd steken in de relatie met boeren. Het bedrijf is zich ervan bewust dat het door alle financiële perikelen imagoschade heeft geleden.

‘Natuurlijk wordt er over ons gesproken, dat kan niet anders. Varkenshouders zijn kritisch en tegelijk ook heel duidelijk dat het van groot belang is dat er een goed en stevig Vion staat voor een goede marktwerking en concurrentie. Dat vertellen ze ons open en heel direct als we met hen aan tafel zitten, wat we regelmatig doen', zegt Van der Lee.

Nieuwe directievoorzitter

De woordvoerder verwacht binnen afzienbare tijd de benoeming van de nieuwe directievoorzitter Food bekend te kunnen maken. Food staat op dit moment onder interim-leiding van Stefaan Vansteenkiste.

‘Met de nieuwe directievoorzitter kunnen we weer bouwen aan de lange termijn', zegt Van der Lee.

Taal van de boeren

Op de vraag of de nieuwe topman de taal van de boeren moet spreken, antwoordt Van der Lee: ‘De nieuwe Food-directeur moet de taal spreken van iedereen die betrokken is bij Vion Food. De medewerkers, de boeren, de klanten, de overheid, de maatschappelijke organisaties en ga maar door. Iemand die kan luisteren, praten en de verbindingen ziet en maakt.’

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer