%27NB%2Dwet+vertraagt+verduurzaming+Brabant%27
© Noord-Brabant

'NB-wet vertraagt verduurzaming Brabant'

De impasse in de vergunningverlening voor de Natuurbeschermingswet hindert de verduurzaming van de veehouderij in Noord-Brabant. De provincie betreurt het dat boeren daardoor langer in onzekerheid blijven over ontwikkelingsruimte.

Door recente uitspraken van de Raad van State over de vergunningverlening met het oog op de Natuurbeschermingswet kunnen veel veehouders momenteel geen vergunning krijgen om hun bedrijf uit te breiden.

'Boeren die ontwikkelruimte willen verdienen door duurzamer te werken, blijven nu langer in onzekerheid over de mogelijkheden daartoe', verkaart gedeputeerde Johan van den Hout.

Mogelijkheden ingeperkt

De mogelijkheden van de provincie om Natuurbeschermingswetvergunningen te verlenen, zijn als gevolg van de uitspraken drastisch ingeperkt. De gewenste transitie naar een duurzame Brabantse veehouderij loopt daardoor vertraging op.

‘Dit is een zorgelijke ontwikkeling, juist omdat we begin dit jaar met een groot aantal partijen overeenstemming hebben bereikt over de gewenste ontwikkeling van de veehouderij in Noord-Brabant', vindt Van den Hout.

'Door de aanscherping van de vergunningscriteria worden ook duurzaam werkende boeren die willen uitbreiden nu belemmerd. Dat is frustrerend.’

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer