Gelderland inventariseert Nbw-vergunningen

Provincie Gelderland benadert de komende maanden 1500 veebedrijven. Dat gebeurt omdat boeren zonder Natuurbeschermingswetvergunning gegevens moeten aanleveren en indien nodig een Nbw-vergunning moeten aanvragen.

Gelderland+inventariseert+Nbw%2Dvergunningen
© Nieuwe Oogst (RL)

De provincie schat in dat circa 1500 veebedrijven hun bedrijf na 1 februari 2009 hebben veranderd, zonder de vereiste Nbw-vergunning.

Volgens de specialisten/adviseurs van Rombou, Dick Hengeveld, Rob van Woerden en Sander Kondring, hoeft dit niet enkel uitbreiding in vee te zijn. 'Het kan ook gaan om omzetting van varkens naar melkvee of een gestopte melkveehouder, die jongvee is gaan houden', vertelt Kondring.

De adviseurs raden veehouders - ook de boeren met wijzigingen voor 1 februari 2009 - aan een Nbw-vergunning aan te vragen. Dat geldt ook voor die groep die nu geen bericht van de provincie ontvangt. Hetzelfde geldt voor bedrijven die binnenkort het bedrijf willen aanpassen.

Veranderen

Een belangrijke reden om nu een Nbw-vergunning aan te vragen, is het soepele toetsingskader van provincie Gelderland. Door het toepassen van een drempelwaarde kunnen veel vergunningen eenvoudig worden verleend. Bekend is dat het toetsingskader gaat veranderen bij invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer