RFC%2Dtopman%3A+%27Melkprijs+blijft+hoog%27
© FrieslandCampina

RFC-topman: 'Melkprijs blijft hoog'

'De melkprijs blijft het eerste half jaar van 2014 hoog. In de tweede helft van het jaar verwachten we een stabilisatie of hooguit een lichte daling', zei topman Roelof Joosten van Royal FrieslandCampina (RFC) vanmorgen op een persconferentie in Beilen.

Joosten, verantwoordelijk voor de business group Ingredients en lid van de Executive Board van FrieslandCampina, is ook erg optimistisch over de melkprijs voor de komende jaren.

Een dipje in 2015, als het melkquotum eraf gaat, verwacht hij wel. Maar over het geheel gezien, is hij ongekend optimistisch.

Joosten: 'Linksom of rechtsom, een tekort aan eiwit houden we. De melkprijs kan voor de lange termijn dan ook maar één richting op: omhoog. De melkveehouder die ondernemend is en zijn zaakjes goed voor elkaar heeft, kan de komende jaren echt een goede boterham verdienen.'

Groep boeren die melkt voor kindervoeding

De fabriek in Beilen, gespecialiseerd in kindervoeding, krijgt nu nog melk overal vandaan. De eisen aan de melk gaan de komende jaren stap voor stap omhoog.

'Een droom van ons is om in de toekomst een groep melkveehouders rondom kindervoeding te formeren, die alleen maar melk daarvoor levert. De eisen aan die melk zullen hoger zijn, maar de prijs ook.'

Joosten benadrukte daarop dat dit wensbeeld voorlopig nog niet gerealiseerd is. 'Maar het is wel onze denkrichting.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer