Bedrijven+slepen+miljoenen+binnen+in+Moskou
© Nieuwe Oogst

Bedrijven slepen miljoenen binnen in Moskou

De 25 Nederlandse bedrijven die in Moskou op een landbouwbeurs staan, hebben in de eerste twee dagen al voor 13,5 miljoen euro aan opdrachten in de wacht gesleept.


Het gaat onder meer om afspraken over hortensia's, graszaden en gewasbeschermingsmethodes. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

De Nederlandse Export Combinatie, die het Hollandse paviljoen op de landbouwbeurs in Moskou heeft georganiseerd, verwacht de komende dagen nog meer handel binnen te kunnen halen.

Tussenstand

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) is blij met de 'mooie tussenstand'. 'Dit laat zien wat de waarde en het belang zijn van agrarische handel tussen Nederland en Rusland. Er is veel belangstelling voor elkaars kennis en producten.'

Dijksma was de afgelopen dagen ook in Moskou. Ze sprak daar onder meer over een boycot van Nederlandse pootaardappelen.

Bloembollen

Ook schonk ze de 'grootste tuinbouwgift ooit': meer dan een half miljoen bloembollen van tulpen, narcissen, lelies, krokussen en hyacinten werden namens het bedrijfsleven aan de Russen overhandigd.

Rusland stelde de afgelopen dagen dat er problemen waren met de Nederlandse zuivel en met Hollandse tulpen. Die zorgen zijn tijdens het bezoek niet met Dijksma besproken.

ANP

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer