Sector+doet+Rusland+bloembollen+cadeau
© Ministerie van EZ

Sector doet Rusland bloembollen cadeau

De Nederlandse bloembollensector heeft 500.600 bloembollen aan het tuinencomplex van het Peterhofpaleis in Sint Petersburg geschonken.

Samen met de Russische regering overhandigde staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken een mand met bloembollen aan de directie van het Peterhofpaleis. Ook de Russische minister van Landbouw nam een bloembollencadeau in ontvangst.

De half miljoen tulpen, hyacinten, narcissen, lelies en krokussen zijn de grootste gift ooit in de geschiedenis van de tuinbouw.

Nederland - Rusland jaar

Dit jaar is het Nederland-Ruslandjaar. Dijksma bezoekt in het kader daarvan met vertegenwoordigers uit de agrarische sector Moskou om de agrarische handel met Rusland te bevorderen.

'Onze sierteelt is in Rusland populairder dan ooit met een groei van 30 procent in 2012. De bloemengift staat symbool voor de belangrijke handelsrelatie die Nederland als agrarisch wereldspeler heeft met Rusland', verklaart Dijksma.

'Markttoegang zonder handelsbelemmeringen is voor onze boeren en exporteurs van groot belang.'

Tuinbouw

De tuinen en paleizen van Peterhof zijn opengesteld voor het publiek en trekken per jaar meer dan drie miljoen bezoekers. Het is eveneens de bloementuin van de Russische regering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer