Mogelijk bilaterale overeenkomst Rusland

Als er geen Europese oplossing komt om de grenzen van Rusland weer open te krijgen voor aardappelen en plantmateriaal uit de Europese Unie dan overweegt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) een bilaterale overeenkomst.

Mogelijk+bilaterale+overeenkomst+Rusland
© Persbureau Noordoost

De bilaterale overeenkomst zou vooral moeten gelden voor Nederlands aardappelpootgoed. Vergelijkbare afspraken zijn door het ministerie van Economische Zaken ook al gemaakt met Rusland over kalfsvlees.

De mogelijkheid van onderlinge afspraken tussen Rusland en Nederland opperde Dijksma gisteren tijdens een gesprek met Russische autoriteiten. De bewindsvrouw benadrukte daarbij het belang van Nederland om weer markttoegang te krijgen tot Rusland.

Snelle oplossing

Ook Rusland maakt zich zorgen over de export van hun eigen agrarische producten richting de Europese Unie. Dijksma heeft in de Europese ministerraad al vaker aangegeven dat een snelle oplossing voor de handelsbelemmering is gewenst.

Het gebruik van Nederlands pootgoed is belangrijk voor de Russische aardappelteelt. De autoriteiten erkennen dat pootaardappelen uit Nederland meer dan welkom zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer