Winstdaling Rabobank 14 procent

De winst van de Rabobank is in de eerste helft van het jaar 14 procent gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van verleden jaar. Dat heeft de bank vandaag bekendgemaakt.

Winstdaling+Rabobank+14+procent
© Nieuwe Oogst

De nettowinst bedroeg 1.112 miljoen euro. Dat is 175 miljoen euro en zo'n 14 procent minder dan in de eerste helft van 2012. De financiële positie van de bank is met een buffer van 131 miljard euro nog altijd sterk, meldt de bank.

'De winstontwikkeling is lager dan de laatste jaren,' erkent financieel directeur Bert Bruggink van Rabobank. 'Maar de nettowinst staat nog altijd in onze top 10, dus zo dramatisch is het nu ook weer niet.'

Oorzaken

De reden van de winstdaling moet onder meer worden gezocht in de moeizame ontwikkeling van de Nederlandse economie.

Het bedrijfsonderdeel Rabobank Vastgoedgroep boekte een verlies van 198 miljoen euro. Dat kwam voornamelijk door afwaardering van grond.

Kredietverstrekking

De kredietportefeuille - bestaande uit onder meer leningen en hypotheken - van de bank kromp 0,8 procent tot 454 miljard euro.

De kredietverstrekking aan de sectoren food en agri daalde 1,9 procent. De openstaande financieringen aan handel en industrie daalde 1,2 procent. De leningen van particulieren bleven vrijwel gelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer