9%2C5+procent+meer+tarwe+in+Australi%C3%AB
© VidiPhoto

9,5 procent meer tarwe in Australië

Rabobank verwacht dat de tarweoogst in Australië uitkomt op in totaal 24,2 miljoen ton. Dat is 9,5 procent meer dan vorig jaar.

Volgens lokale marktanalisten van de Rabobank moeten tarwetelers ook in Australië rekening houden met meer gematigde prijzen. De oogstprognoses van de meeste graan- en oliehoudende gewassen zijn positief en voorraden zullen worden aangevuld, waardoor er minder druk op de markt is.

Aanvankelijk kende het groeiseizoen voor tarwe in Australië een moeizame start vanwege droogte en hoge temperaturen. Door de regelmatige regenval in juni en juli zijn de groeiomstandigheden sterk verbeterd. Dat heeft ook zijn weerslag op de verwachte oogst.

Droogte

Wel constateren de analisten van Rabobank dat er veel verschillen zijn tussen de teeltgebieden. In het midden en zuiden van Australië zijn de opbrengstverwachtingen beter dan in het noorden. Daar heeft het tarwegewas langer blootgestaan aan de droogte.

Volgens Rabobank onderscheidt de Australische tarwe zich op de wereldmarkt vanwege de hoge kwaliteit.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer